085 - 106 15 64

Vrijblijvend letselschade advies nodig in Alkmaar?

Aansprakelijkheid bedrijfsongeval in Alkmaar

Als de werknemer zelf niet bewust roekeloos gehandeld heeft, dan ligt de aansprakelijkheid voor het bedrijfsongeval vaak bij de werkgever. Soms blijkt het vaststellen van de aansprakelijke partij bij een arbeidsongeval toch lastig. Wat als de werkgever voldoende veiligheidsmaatregelen heeft genomen, maar u loopt toch letselschade op tijdens uw werk? Letselschade Advocaat Laseur adviseert u graag als letselschade advocaat in Alkmaar.

Gevolgen van arbeidsongeval

Als u slachtoffer bent geworden van een bedrijfsongeval met letsel als gevolg, brengt dit voor u in de meeste gevallen beperkingen met zich mee. Omdat u gedurende kortere of langere tijd niet meer kunt werken, krijgt u mogelijk te maken met verlies van inkomen. U bent misschien niet meer tot overwerk in staat of raakt geheel of gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Ook bent u wellicht niet meer in staat om zelf uw huishouding te doen en moet u kosten maken om dit uit te besteden aan een externe partij. Iemand zal deze kostenposten moeten betalen.

Bedrijf aansprakelijk stellen voor schade

Als blijkt dat de werkgever het ongeval had kunnen voorkomen, dan wordt de werkgever aansprakelijk gesteld. De verzekeraar van de werkgever zal de schade moeten vergoeden. Wilt u uw werkgever aansprakelijk stellen voor schade? Letselschade Advocaat Laseur begeleidt u van A tot Z bij het juridische traject. Neem contact met ons op via 085 - 106 15 64 voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

mr. I. (Ivo) Laseur

letselschade advocaat Laseur

Uw letselschade advocaat

Letselschade Advocaat Laseur is opgericht om letselschadeslachtoffers optimaal te kunnen bedienen. De missie van het kantoor is om letselschadeslachtoffers alle zorgen uit handen te nemen. Het fundament in de relatie tussen u en de advocaat is vertrouwen!

 

Waarom Letselschade Advocaat Laseur?

  • Eerlijke en duidelijke adviezen
  • Wij staan uitsluitend slachtoffers bij
  • Beoordeeld met een 4,9 in Google

Aangesloten bij” Top advocaat! Staat van het begin tot het eind aan jouw zijde en geeft je heel veel goede adviezen en tips om je gezondheid te bevorderen. Zeker een aanrader.”

– Guus –

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Egmond aan Zee, Purmerend, Zaandam, Zaanstad en Castricum.

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade is schade als gevolg van fysiek of geestelijk letsel waarvoor iemand anders aansprakelijk kan worden gesteld.

Wat zijn de oorzaken?

Letselschade kan het gevolg zijn van verschillende oorzaken. Denk aan een ongeluk in het verkeer, een ongeval op het werk, slechte arbeidsomstandigheden, een medische fout, een productiefout, een geweldsdelict of bijvoorbeeld een agressieve hond.

Ik heb letselschade, wat moet ik doen?

Het belangrijkste is om zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen. Hoe later u dat namelijk doet, hoe moeilijker het is om uw schade te verhalen.

Wanneer heb ik recht op een schadevergoeding?

Als voldoende duidelijk is dat de andere partij aansprakelijk is, dan ontvangt u een schadevergoeding van (de verzekeraar van) deze partij voor de geleden schade. Soms zijn beide partijen gedeeltelijk aansprakelijk. In dat geval wordt een deel van de geleden schade vergoed.

Welke schade wordt vergoed?

Uw letselschade kan bestaan uit materiële en immateriële schade. Materiële schade zijn vermogenskosten die u heeft ondervonden, zoals inkomsten verlies, (onvergoede) medische kosten, kosten voor een huishoudelijke hulp of reparatiekosten van uw auto. Bij immateriële schade kunt u denken aan lichamelijk of geestelijk letsel, schade aan de eer of goede naam of aantasting van de nagedachtenis van een familielid.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is de vergoeding voor de immateriële schade. Bij de bepaling van de hoogte van het smartengeld wordt gekeken naar het aantal en type medische behandelingen, de duur van opname en het genezingsproces, verminkingen en littekens, de leeftijd van het slachtoffer en de invloed die de klachten hebben op werk, studie en hobby’s, zowel nu als in de toekomst.

Wat kost het inschakelen van een letselschade advocaat?

In de meeste gevallen kost u dat niets. De kosten voor het inschakelen van juridische hulp worden namelijk ook verhaald op de aansprakelijke partij. Alleen bij gedeelde of niet bewezen aansprakelijkheid zijn er voor u kosten aan verbonden.

Hoofdvestiging