072 - 879 60 15

Vrijblijvend letselschade advies nodig in Alkmaar?

Smartengeld opeisen in Alkmaar of omgeving

De schade die u ondervindt ten gevolge van een ongeval kan zowel materieel als immaterieel zijn. Bij materiële schade moet u denken aan het achteruit gaan in inkomen of extra kosten voor medische zorg of huishoudelijke hulp. Naast deze materiële schade, kan er ook sprake zijn van immateriële schade. Met immateriële schade wordt bijvoorbeeld pijn of verdriet bedoeld als gevolg van een ongeval. Veel mensen weten niet dat ook psychische schade te verhalen is. Een vergoeding voor psychische schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Smartengeld is de vergoeding voor alle gevolgen van het letsel dat eigenlijk niet in geld is uit te drukken. Het betreft een vergoeding voor het verdriet, de pijn en het ongemak dat u heeft door het letsel, een vergoeding voor lichamelijke en psychische gevolgen zoals littekens, een tegemoetkoming vanwege de sociale beperkingen en dergelijke.

Hoogte vergoeding psychische schade

De hoogte van smartengeld is moeilijk te bepalen en afhankelijk van de ernst van het letsel. Daarom wordt de hoogte van smartengeld bepaald aan de hand van een aantal factoren. Hieronder leest u een aantal van de gehanteerde factoren:

 • De leeftijd van het slachtoffer;
 • De duur van de opname in het ziekenhuis en/of revalidatie-inrichting;
 • Het aantal medische behandelingen;
 • De invloed op het werk (arbeidsongeschiktheid) of de studie;
 • De invloed op hobby’s, sport en vrijetijdsbesteding;
 • De duur van het genezingsproces;
 • De blijvende invaliditeit en de beperkingen;
 • De verminkingen en de littekens.

Wilt u weten of u ook recht heeft op een morele schadevergoeding? Als letselschade advocaat in Alkmaar helpen wij u graag. Neem direct contact op met Letselschade Advocaat Laseur: 072 - 879 60 15. Wij kunnen u in Alkmaar en omstreken altijd voorzien van meer informatie en persoonlijk advies.

 

mr. I. (Ivo) Laseur

letselschade advocaat Laseur

Uw letselschade advocaat

Letselschade Advocaat Laseur is opgericht om letselschadeslachtoffers optimaal te kunnen bedienen. De missie van het kantoor is om letselschadeslachtoffers alle zorgen uit handen te nemen. Het fundament in de relatie tussen u en de advocaat is vertrouwen!

 

Waarom Letselschade Advocaat Laseur?

 • Eerlijke en duidelijke adviezen
 • Wij staan uitsluitend slachtoffers bij
 • Beoordeeld met een 4,9 in Google

Aangesloten bij” Top advocaat! Staat van het begin tot het eind aan jouw zijde en geeft je heel veel goede adviezen en tips om je gezondheid te bevorderen. Zeker een aanrader.”

– Guus –

Afspraak inplannen

Via het afspraakformulier kunt u aangeven wat u is overkomen.
Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen.

shortcodeCommand = [bono_form]
Ochtend
Middag
Avond

Werkgebied

Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen, Heiloo, Egmond aan Zee, Purmerend, Zaandam, Zaanstad en Castricum.

Veelgestelde vragen

[faq]

Hoofdvestiging